top of page
  • sekerlerahsap

Tiny House

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2022

Tiny House, minimalist yaşam felsefesi ve sadelik ana temasıyla tasarımı yapılan, genellikle doğa ile iç içe bir yaşam sürmek isteyenlerin tercih ettiği; küçük boyutlu, işlevsel, gereksiz alanlar barındırmayan küçük ev modelidir. Tiny House, sabit ya da mobil tarzda kullanılabilir.




Tüm dünyada Tiny House olarak adlandırılan bu küçük evlerde, geleneksel bir evden beklediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Dört mevsim mutlulukla yaşayabileceğiniz gerekli konfora, teknolojiye ve estetiğe sahip olmasının yanında, size çok daha düşük maliyetlerle, minimal fakat elit bir yaşam sunar. Tiny House bir yaşam biçimidir.

Evinizin kapısından girdiğinizi ve tek bir bakışta tüm yaşam alanınızı görebildiğinizi hayal edin. Önünüzde yatak odası, mini mutfak, banyo ve küçük bir oturma odası var. Her öğe belirli bir amaca göre yerleştirilmiş. Kullanmadığınız, ihtiyaç duymadığınız veya istemediğiniz hiçbir şeye sahip değilsiniz. Ayrıca evinizi tepeden tırnağa temizlemek bir saatten az sürmekte.




Dünyanın birçok ülkesinde, minimalist, sade bir yaşam tarzını benimseyen insanlar, Tiny House adı verilen “bir evden küçük ama bir evden fazlası” bu süper kullanışlı evlerde yaşamayı seçiyor. Küçük ev hareketi, geçici bir heves olmaktan çıkıp dünyada bir trend haline geldi.






Tiny House’unuzun Ne Kadar Büyük Olmasını İstersiniz? Sorusuna Gelin Birlikte Cevap Bulalım.

Günden güne daha popüler hale gelen küçük evler hakkında, merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulabileceğiniz rehber niteliğinde pek çok yazılar hazırladık. Blog sayfamızdaki diğer yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Mobil Tiny House Nedir?

Mobil Tiny House, bir çekici vasıtasıyla taşınabilen, Tekerlekli ev ya da Tiny House Karavan olarak da adlandırdığımız tekerlekli mobil ev modelidir. Bu özelliği sayesinde dilediğiniz yerde dilediğiniz zaman özgürce tatil yapmanın keyfini yaşatır.





Tiny House Özellikleri Nelerdir?

Tiny House (küçük ev) genellikle 10 metrekare ile 30 metrekare arasında, 3.500 kg taşıma kapasiteli, tekerlekli, plakalı ve ruhsatlı olarak tasarlanır. Bir çok Tiny House 2,55m x 7m ölçülerinde olmakla birlikte yaşam alanı, loft daire, uyku alanı, mutfak ve banyo içerir. Tekerlekli Tiny House’lar römorka takılabilecek şekilde inşa edilirler.


Dünyada Büyük Bir Trend Haline Gelen Tiny House’lar ile Türkiye’de Yaşamak

Dünyanın dört bir yanında minimalist – sade yaşam destekçileri, Tiny House tutkunları, gruplar halinde toplanıp, örgütler kurmakta ve çeşitli organizasyonlar düzenlemektedir. Tiny House hareketine öylesine kapılırsınız ki küçük ev topluluğundan daha tutkulu bir grup insan bulmakta zorlanırsınız.

Diğer gayrimenkul eğilimleri için savaşmak adına ulusal düzeyde bir araya gelen insanları nadiren duymuşsunuzdur. Bu yüzden Tiny House akımı sadece heves değil, bir trendden daha fazlası, gerçekten bir harekettir. İşte Tiny House Nedir? sorusunun cevabı burada gizlidir.

Türkiye’nin başta turizm cenneti sayılan beldelerde olmak üzere pek çok bölgesinde Tiny House’lar yerini almaya başladı. Eğer yakın dönemde Muğla, Çanakkale, Sapanca, Bodrum, İzmir, Antalya, Beykoz’da bulundu iseniz pek çok yerde Tiny House Örnekleri görmüş olabilirsiniz. Görmediyseniz Tiny House Sapanca yazımızdan konu hakkında bilgi almaya başlayabilirsiniz.





534 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ahşap Evler

bottom of page