top of page
  • sekerlerahsap

Bungalov Evler

Güncelleme tarihi: 25 Kas 2022

Bungalov ev, sundurma ile örtülü verandası bulunan, genellikle ahşaptan inşa edilen tek ya da bir buçuk katlı müstakil yapılardır. Özellikle tatil bölgelerinde ya da orman içinde konaklama amacıyla kullanılır.



Bungalov evler, Türkiye'de pansiyon tarzı küçük tatil konutları olarak kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlandı. Bunun en önemli sebebi de mimari yapıların inşasına izin verilmeyen bölgelerde de küçük ahşap bungalovların taşınabilir ve ekolojik yapıları nedeniyle kullanılabilmesiydi pek tabii ki. Doğal malzemelerle oluşturulan bu yapılar hem ekonomik olarak her bütçeye uygun seçenekler sunuyor hem de ekolojik yapılarıyla doğanın içine mükemmel bir uyum sağlayabiliyorlar.



Bungalov ev tek katlı, ahşaptan olabildiği gibi çatı katı ile birlikte bir buçuk kat olarak da inşa edilebilir. Çok katlı yapılara göre daha geniş bir zemine oturur. Tipik özellikleri az eğimli bir çatısının oluşu, evin dış alanında balkon ya da veranda bulunması, balkonda kirişlerin görünmesi ve sundurmanın olmasıdır. Bungalovların iç planı da diğer yapılara göre farklıdır. Genellikle büyük yatak odaları ya da açık kat planı yerine geniş bir oturma alanı ve az sayıda küçük odaları bulunur.

Dış cephesinde genellikle ahşap malzeme kullanılır. Ahşap bungalov evleri diğer tek katlı müstakil evlerden ayıran bir diğer özellik ise doğa ile daha uyumlu görünümleridir. Ahşap ev olarak da anılan bu yapıların metrekaresi küçük olduğu için genellikle daha az maliyetle inşa edilirler.



Orman ağaçlarının arasında, mükemmel bir doğa, rahatsız etmeyen, sevimli, huzur dolu, kusursuz bir ahşap ev... Beyaz ahşabın dingin, konforlu ve huzur dolu yapısının temiz hava ve herkesin yaşamak isteyeceği bir çevre ile buluşturan bu bungalov örneği.


Bungalovlar en çok da Türkiye'nin herhangi bir yerinde küçük de olsa bir arazisi olan ama bu araziye betonarme ev yapılamayan koşulları olanlar için ideal. Ahşap bungalovlar betonarme ya da taş evlerden daha farklı ekolojik yapıya sahip oldukları için imar izni olmayan yerlerde de yapılmasına çoğunlukla izin alınabiliyor.




Bungalov evlerin dış görünüşleri şirin ve huzurlu olsa da iç yaşam alanları da aynı huzuru ve dinginliği verebilir mi? Bu bungalov ev yaptırmak isteyenler için merak konusudur tabii ki. Bungalov evlerin içleri farklı tarzlarda dizayn edilebilir, ancak konsepte tam anlamıyla uyum sağlayan ve tamamı ahşaptan oluşan bir tasarımla mükemmel bir huzur ortamı sağlayabilirsiniz.


Ahşap bungalovların avantajları aslında saymakla bitmiyor. İçerisinde oksijen sirkülasyonu olması nedeniyle ahşap ev romatizma, astım gibi birçok hastalığı önlemesiyle tercih sebebi olmaktadır. Yaşayan prefabrik evler olarak da bilinen bungalov yapılar betonarme evlere göre daha düşük maliyetli ve daha uzun ömürlü olmalarının yanı sıra aynı zamanda yapımı hızlı yapılardır.





597 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ahşap Evler

Tiny House

bottom of page